Read Your Body app template

Wil je graag ook een app gebruiken om je gegevens bij te houden? (Dat kan bijvoorbeeld erg handig zijn als je je cycluskaart even niet bij de hand hebt, maar je telefoon wel.) Hieronder kan je een template downloaden voor Read Your Body. Daarin heb ik de instellingen van de app al voor jou klaargezet, zodat jij gemakkelijker jouw dagelijkse observaties (temperatuur en slijm) kan ingeven en interpreteren volgens de Sensiplan methode*. De instructies voor het importeren van de template in jouw app vind je hier.

geexporteerde cycluskaart

Zo ziet een cycluskaart eruit wanneer je die exporteert uit Read Your Body.

*disclaimer: De cijfers over betrouwbaarheid van Sensiplan zijn gebaseerd op het gebruik van de methode met een “gewone” basale lichaamsthermometer en de officiële cycluskaarten. Wees je er dus van bewust dat wanneer je hiervan afwijkt, je eigenlijk ook afwijkt van het correcte gebruik van Sensiplan. Wanneer je je cyclus wilt bespreken met een Sensiplan consulent is het noodzakelijk een officiële cycluskaart te gebruiken.

Waarom Read Your Body?

Ik ga het niet ontkennen, als illustrator voor The Body Literacy Collective ben ik lichtjes bevooroordeeld. 🙂 Maar los daarvan is deze app ook gewoon echt een onmisbare tool voor veel charters.
De app zelf werkt zonder algoritme en zonder je data te interpreteren, hij visualiseert dus enkel alles wat jij ingeeft. De gegevens die jij invoert worden enkel opgeslagen op je telefoon: niemand anders dan jij beheert ze en niemand anders kan ze zien. Je kan wel alles exporteren of een geëncrypteerde backup maken zodat je niet alles verliest wanneer je de app verwijdert.
Read Your Body ontstond uit een crowdfunding en werd ontwikkeld voor en door fertility awareness educators en gebruikers van natuurlijke methodes. Je kan hem een maand gratis testen*, daarna blijft hij heel democratisch van prijs.

* Drie maanden gratis zelfs als je bij mij een Sensiplan traject volgt!

 

Wat vind je in de template?

Ik heb het tabblad met de cycluskaart zo aangepast dat de volgorde min of meer overeenkomt met een papieren Sensiplan cycluskaart. Je kan de volgende gegevens dan elke dag ingeven op het Data tabblad:

  • storingen (en bijzonderheden)
  • temperatuur (en meettijd)
  • start van de vruchtbare periode volgens de min 8-regel (of 5-dagen regel)
  • twee notities voor cervixslijm: Ervaren/voelen en Zien
  • de S-afkorting
  • seksueel contact
  • baarmoederhals
  • borstsymptoom en ovulatiepijn
  • extra info lifestyle (hier kan je zelf dingen toevoegen die je wil bijhouden, en evt. een lijn aanmaken voor het terugtellen van 1-6)
  • dagboek (voor extra notities over je dag)

Let’s get in touch!

Heb je een vraag, een idee, zou je graag iets bespreken? Aarzel niet om mij te contacteren:

Email

winnie@studiocyclus.be

Locatie
Kessel-Lo, Leuven